Sterk – Heukelum B.V. start 2024
groen met elektrische graafmachine!

Mobiele Kraan Atlas 2019 150 W 151 W 301508 Foto Overzicht (2)

Sterk – Heukelum B.V. start 2024 groen met elektrische graafmachine!

Begin dit jaar is onze eerste volledig elektrisch aangedreven én compleet uitgeruste mobiele graafmachine afgeleverd.

Het gaat om een Atlas 160W. De machine is voor een flexibele inzet voorzien van vast draaikantelstuk en het meest recente GPS-systeem Trimble EarthWorks.

Het betreft een omgebouwde machine waarbij de traditionele dieselmotor is vervangen door een elektromotor. Deze ombouw is verzorgd door AMT Rail Road uit Breda.

De voordelen van het werken met elektrische machines hebben zich al bewezen op de markt. Een e-machine verbetert de werkomstandigheden aanzienlijk voor de machinist en zijn omgeving.

Dankzij de concrete vermijding van CO2-uitlaatgassen, lawaai en roetdeeltjes kunnen de werkzaamheden in alle binnen- en buitenruimtes zeer aangenaam worden uitgevoerd, maar toch met de gebruikelijke prestaties.

Deze 18 tonner kenmerkt zich daarnaast door het sterke hydraulische systeem, het uitstekende zicht vanuit de comfortabele en geluidsarme cabine en de standaard luxe- en extra complete uitrusting. Denk hierbij aan onder andere dansonderdrukking op de grondarm, stalen spatborden en een trekhaak in het schuifblad. Ook is deze machine voorzien van opklapbare treeplanken en zijn de achterruit en zijruiten geblindeerd wat het werken met 3D GPS machinebesturing extra comfortabel maakt.

Al met al dus weer een hele complete en veelzijdige machine die goed aansluit bij de diversiteit aan disciplines welke Sterk – Heukelum B.V. in huis heeft.

Wij wensen onze collega veel draaiplezier met deze elektrische graafmachine!